Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dom mot Stå upp för Sverige-grundaren skjuts upp – igen

Publicerad: 4 juni 2019, 05:21

Domen mot den man som startat Stå upp för Sverige-gruppen skulle kommit klockan 11. Men nu har Eskilstuna tingsrätt skjutit upp den igen.


Den man som står åtalad för att ha låtit kommentarer som, enligt åklagaren, tveklöst utgör hets mot folkgrupp ligga kvar i gruppen Stå upp för Sverige, tidigare Stå upp för Peter Springare, skulle fått sin dom i dag. Domslutet sköts upp i slutet av maj, med anledningen av att det var hög arbetsbelastning.

Nu har tingsrätten återigen skjutit upp datumet för domen. Anledningen är samma som förra gången – för hög arbetsbelastning. Nytt datum blir den 18 juni klockan 11.

I beslutet skriver tingsrätten:

”Då, på grund av fortsatt synnerligen hög arbetsbelastning, ytterligare tid för domens avfattande visat sig oundgängligen nödvändigt beslutar tingsrätten, med ändring av vad som tidigare tillkännagivits beträffande tidpunkten, att dom kommer att meddelas den 18 juni 2019 kl. 11.00.”

Till SVT Sörmland säger rådmannen Lars Magnusson att de måste prioritera fall med högre straffvärde där personer sitter häktade. Han framhåller att de inte har resurser för att hinna med alla fall som de fått på sitt bord.

”Statsmakten har valt att inte ge domstolarna tillräckligt med pengar för 2019. Man ger extra pengar till polis och åklagare, men inte till domstolarna och det innebär att vi inte hinner med i samma takt som tillströmningen av mål kräver”, säger han till kanalen.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.