Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dold och Kalla fakta prisade på New York Festivals

Publicerad: 26 april 2017, 07:45

Dold:s Samir Bezzazi som vann guld i natt. Foto: SVT

SVT och TV4 kammade ännu en gång hem priser på den internationella film- och tvgalan.

Ämnen i artikeln:

TV4Kalla FaktaSVTNew York Festivals

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I natt arrangerades film- och tv-galan New York Festivals i Las Vegas. Under förra årets upplaga tog både SVT:s Uppdrag Granskning och TV4:s Kalla fakta emot priser. Och under 2017 års gala prisades SVT och TV4 återigen.

SVT Dolds reportage Betyg till salu – om fusket med högskoleprovet av Samir Bezazzi (reporter), Kenny Adersjö (exekutiv producent) och Martin Sundborn (producent) tog hem guld i kategorin current affairs.

– Det är klart det är väldigt roligt för ett litet program som Dold att få den här uppmärksamheten, säger Kenny Adersjö, projektledare för Dold.

Vari ligger styrkan hos Dold?

– Vi skiljer oss från de stora, etablerade grävprogrammen genom att vi gör en annan maktanalys; en slags mikromaktanalys. Därför ligger vi närmare våra gräv och berör folk på ett annat sätt. Dold synar vardagsmakten i stället för att granska maktförhållanden.

TV4:s Kalla fakta prisades med silver i kategorin social issues och brons i kategorin current affairs för reportagen Kvinnorna på Trängslet av Camilla Ziedorn (reporter), Lovisa Thuresson (fotograf) och Jocke Söderqvist (redigerare) samt Mitt barn är en IS-soldat av Sara Recabarren (reporter) och Phil Poysti (fotograf och redigerare).

Här är samtliga pristagare.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev