Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Dokumentären om Dagny prisas internationellt

Publicerad: 16 mars 2017, 12:24

Dagny Carlsson, huvudperson i dokumentärserien Livet börjar vid hundra. Foto: Ivan Blanco

Åsa Blancks dokumentär Livet börjar vid hundra om Dagny Carlsson fick ta emot publikpriset vid One World Human Rights Documentary Film i Prag.


Livet börjar vid hundra är andra delen i den tredelade dokumentärserien Det är inte så dumt att bli gammal som handlar personer med lång erfarenhet av livet.

Dokumentärserien visades på SVT hösten 2015 och blev mycket uppmärksammad. Inte minst avsnittet om Dagny Carlsson, som på ålderns höst bestämmer sig för att ta revansch på livet.

På filmfestivalen One World Human Rights Documentary Film som arrangerades i Prag, Tjeckien, 6–15 mars, tilldelades dokumentären publikpriset. I och med det kommer filmen om Dagny Carlsson att visas vid 18 regionala festivaler, rapporterar SVT:s interntidning Vipåtv.

”Publikpriset är det finaste priset. Det känns otroligt roligt och rörande att så många tagit Dagny och filmen till sitt hjärta. Att filmen nu också får möjligheten att resa vidare till 18 andra festivaler i landet och inspirera ännu fler människor känns oerhört kul”, säger Åsa Blanck, som tog emot priset tillsammans med Dagny Carlsson via skype.

Produktionen bakom dokumentärserien:

Producent: Åsa Blanck. Foto: Ivan Blanco. Klippning: Petter Brundell och Matti Kentrschynskyj.

Läs Medievärldens personporträtt av Åsa Blanck här.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News