Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Doktor Gormander sparkad av Bladets nya kulturchef

Publicerad: 7 Maj 2008, 11:24

En institution på Aftonbladets kultursida har tystnat. Den vasse Doktor Gormander, Gunnar Ohrlander, har med omedelbar verkan fått sparken av nya chefen Karin Magnusson.


Anledningen sägs vara att den nya kulturduon vill börja med omgörningen genast och inte vänta till i höst, vilket tidigare sagts.

Doktor Gormander började skriva i Aftonbladet 1966. Två år senare fick han sparken från kulturen. Två gånger i samma vecka, för övrigt. Och nu, 40 år senare, är det tredje gången gillt.

1988 var han emellertid tillbaka igen, för att, som han säger, bygga upp kulturen i Aftonbladet tillsammans med kulturchefen Håkan Jaensson och Anders Paulrud.

Varför han nu fick sparken vet han inte, men självklart är det lite sorligt, säger han efter att i 20 år i princip ha medarbetat varje vecka i tidningen.

– Jag förstår att de vill byta skribenter men  det hade varit kul att få fortsätta en gång i månaden eller så och behålla kontakten.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.