Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Döda trollkarlar och deppiga sändebud

Publicerad: 9 April 2013, 10:49

I veckans tidningssvep rapporteras om nya fritidsområden kontra gamla svartbyggen och sportkurvan som åker både upp och ner.


Norrbottens-kuriren moderat

Ettan: Bostadsbrist men ingen vill bygga om hur bostadsbristen i Råneå utanför Luleå får bostadsmarknaden att stå stilla och omflyttningen att stanna. (Text: Anders Köjs, foto: Eija Dunder)

Ledaren: Välfärden förlorade om sossekongressen och bland annat uppgörelsen i fråga om välfärdsvinster. (Text: Johan Eriksson)

Mariestads-Tidningen konservativ

Ettan: Laxhall ska bli ett nytt fritidsparadis om att det första spadtaget nu är taget för den nya fritidsbyn på Torsö där 18 fritidshus ska uppföras direkt vid vattnet. (Text: Håkan Larsson, foto: Charlotte Ferneman)

Ledaren: Bra med hårdare styrning när omdömet brister om att hur den före detta rektorn vid Vadsbogymnasiet brustit i omdömet när det gäller ekonomin och att stramare regler nu sätter stopp för det. (Text: Karin Eriksson)

Gefle Dagblad liberal

Ettan: Träningsviljan minskar bland Gävles ungdomar om att antalet ungdomar som tränar i Gävle har minskat i genomsnitt med 17 procent per år sedan 2005. (Text: Linda Berglund, foto: Gun Wigh)

Krönika: FN-sändebud utan hopp om att Lakhdar Brahimi inte tror på sina möjligheter att lyckas i Syrien-förhandlingarna. (Text: Aron Lund, liberal skribent och Syrienkännare)

Kvällsposten liberal

Ettan: Trollkarlen dog publiken trodde det var del av showen om hur svenske trollkarlen Björn Lönnqvist, mest känd som Johnny Lonn, föll ihop på scenen efter en hjärnblödning. (Text: Lina Lund och Kristoffer Törnmalm, foto: Cecilia Österberg och Jonas Eriksson)

Ledaren: Arbetskraftsinvandring, ja tack! om den amerikanska immigrationsreformen där en överenskommelse slutits om arbetskraftsinvandring för lågkvalificerade arbetare och om den svenska lagstiftningen på området. (Text: osignerad, foto: Jesper Jakobsen)

Hallandsposten oberoende liberal

Ettan: Fritidshus vid kusten granskas om en total inspektion av 120 fritidshus i sommarstugeområden i Skummeslövsstrand efter att en anonym anmälan om svartbygge kommit in. (Text: Jonatan Gernes)

Ledaren: Friska hallänningar gillar höjd skatt för bra vård om Vårdbarometern som visar att hallänningarna är nöjda med sin vård. (text: osignerad)

Ludvika Tidning oberoende liberal

Ettan: Bryter nedåttrenden här sportar fler unga om att antalet barn och ungdomar som sportar ökar. Leksand har blivit den tionde sportigaste kommunen. (Text: Anders Staffas och Mats Nilsson, foto: Lars Dafgård)

Ledaren: Framtidsbesluten sköts på framtiden om socialdemokraternas kongress och hur viktiga frågor skjutits på framtiden. (Text: Jens Runnberg)

Fotnot: Samtliga tidningar från måndagen den 8 april.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.