Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Död hundraåring firas i bokform

Publicerad: 15 November 2007, 13:36

En död hundraåring och en nyfödd bok firas idag på Sveavägen 68. Alla nuvarande och tidigare vd:ar och chefredaktörer är bjudna, den äldsta är över 90 år. Bland föredragshållarna finns Robert Sundberg och Marita Ulvskog.


Pres(s)gruppen firar idag 100-årsdagen av nedlagda A-pressen och den nyutkomna boken ”Arbetarpressen 100 år”.

– Arbetarpressen skulle ha fyllt 100 år om den fortfarande funnits. Det var Pres(s)gruppens initiativ att lägga höstmötet nu för att ägna det åt boken Arbetarpressen 100 år, som släpps nu, säger Laila Edholm, vd på Dala-Demokraten och ordförande i Pres(s)gruppen.

Inititativ till firandet togs av förra ordföranden Leif Lundin och Jan G Andersson, chefredaktör på Östra Småland, som är redaktör för boken. Arbetarpressen 100 år är en antologi och en av frågorna som tas upp är:  ”Varför misslyckades socialdemokratin och LO med sina dagstidningar så att nästan alla måste läggas ner eller säljas?”

Under dagen hålls det föredrag; Sverker Lindström berättar om de sex åren med Torbjörn Båth som ledde fram till konkursen för A-pressen.
– Han berättade om allt elände i A-pressen med humor och det blev många glada skratt, säger Laila Edholm.

Vid 15-tiden pratar socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog om mediepolitik i framtiden.

Ungefär 70 personer är på plats på eftermiddagen, enligt Laila Edholm. Bland gästerna finns Rolf Alsing, Björn Elmbrant och bokens redaktör Jan G Andersson. Alla nu levande personer som varit vd eller chefredaktör inom a-pressen är inbjudna. Äldst är Einar Stråhle, tidigare chefredaktör för Hälsinge-Kuriren, som är över 90 år.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.