Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

DN vann åskådarmatchen

Publicerad: 9 November 2007, 09:38

Det blev svensk dubbelseger i Danmark i går. Damlandslaget vann fotbollsmatchen med 4 - 2 och Dagens Nyheter åskådarmatchen med omkring 3 400 personer.


Matchen i danska Viborg spelades inför drygt 4 000 åskådare. Samtidigt följde 7 400 matchen via DN:s sajt. Mats J Larsson, tidningens nyhetschef men med ett förflutet som sportjournalist på bland annat SVT, kommenterade sändningen.

Hur tycker du det gick?

– Bra. Det var precis på håret att vi fick tekniken att fungera. Vi delade kamera med danska TV2. Det var lite strul från början men det redde upp sig. Och vi har fått många positiva mejl från tittare som tyckte att det blev bra.

Vad säger du om 4-2 resultatet då?

– Det är extra kul att det gick bra för Sverige. Det hade inte varit samma grej om tjejerna förlorat. Och så fick vi direktsända en riktigt målrik match. Riktigt kul.

Returmatchen går i november på Råsunda?

– Den har TV4 sporten rättigheterna till så det är inte aktuellt för oss att göra TV där. Men vi ska diskutera i ledningen hur vi kan fortsätta med direktsändningar på webben. För det är något som kommer. Även om det är svårt att nu säga exakt var och hur.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.