Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

DN.se blir väldigt avlövat

Publicerad: 12 Maj 2010, 09:39

Dagens Nyheter säger upp elva personer, varav majoriteten på DN.se. Det är en del i den nya ledningens syn på webben, säger fackklubbens ordförande Hans Arbman.


De centrala förhandlingarna på Dagens Nyheter har avslutats. Elva personer sägs upp. De får tre månadslöner och är arbetsbefriade under uppsägningstiden.

Förhandlingarna gällde i första hand LAS och de tio personer som ledningen ville behålla, av de 22 som skulle sägas upp enligt turordningsreglerna. Enligt Hans Arbman slutade den förhandlingen i stort sett i ledningens ursprungsförslag.

Framför allt berör det här DN.se som blir väldigt avlövat nu, 6 -7 personer försvinner vilket är en ganska stor procent på den avdelningen.

De som sägs upp är oerhört kompetenta personer som specialrekryterats dit. Nu gör den nya ledningen en bedömning där nätet inte anses lika viktigt, och det har varit en av grundprinciperna för det här, säger Hans Arbman.

Hans Arbman tycker att det var bra att det blev centrala förhandlingarna

Det är jättesvårt för en klubb att vara med och göra bedömningar av medarbetarna.

Det som har hänt är jättetråkigt, det är en stor förlust både för oss och för dem som får gå, men jag förmodar att andra tidningsföretag står i startgroparna och rycker efter dem nu.

Blir det lugnt för er nu?

Nej, det tror jag inte. Att elva personer slutar innebär en massa luckor. Det här startar en omplaceringskarusell som vi inte vet var den ska sluta.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.