Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

DN:s vetenskapsredaktör prisas

Publicerad: 1 Mars 2018, 12:07

Vetenskapsjournalisten och fysikern Maria Gunther, som arbetar på Dagens Nyheter, tilldelas Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris för att hon väcker intresse för forskning.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Juryn motivering lyder: Med en sällsynt känsla för både gravitationsvågor och osynlighetsmantlar väcker årets pristagare intresset för forskning hos en allt bredare läsekrets. Maria Gunther vaskar snabbt fram guldkornen i den strida strömmen av vetenskapsnyheter, och sållar skoningslöst bort det som inte håller måttet.

Som vetenskapsredaktör på Dagens Nyheter har Maria Gunther arbetat sedan 2013. Dessförinnan var hon på Vetenskapsradion. Maria Gunther är utbildad civilingenjör i teknisk fysik och hon har doktorerat i partikelfysik vid Uppsala universitet. Utöver det har hon skrivit boken Big Bang eller Varde ljus? (Wahlström & Widstrand, 2006) om kreationism och intelligent design.

Natur & Kulturs populärvetenskapliga pris på 100 000 svenska kronor delas ut för andra året i rad. Pristet ska gå till personer som ”på ett kreativt sätt sprider aktuell forskning till allmänheten”.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.