Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DN:s tåg är fullt – planerar ytterligare resa

Publicerad: 9 november 2018, 12:06

DN:s tågresa med 350 platser är i princip slutsålt. Tidningen överväger nu en ytterligare resa.


Ämnen i artikeln:

Peter WolodarskiDagens Nyheter

Medievärlden berättade i fredags att DN blir pionjär inom tågcharter i Europa efter att ha sålt hälften av alla platser på tåget på bara några dagar. Nu är hela tåget fullt.

– Tåget är nu i princip slutsålt trots att det är en ganska dyr resa, så det finns en väldigt stor efterfrågan. Vi tittar nu på om vi ska köra en till vecka med samma tåg direkt efter, säger säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Dagens Nyheter har hyrt ett eget tåg för en veckas resa genom Europa med stopp i bland annat Venedig, Verona, Wien och Berlin med fokus på kultur, klimat och politik. Med på tåget är bland andra DN:s chefredaktör Peter Wolodarski, kulturchef Björn Wiman och utrikeskorrespondenten i Berlin Lina Lund.

Det finns knappt 400 platser på tåget om alla delar kupé och priset är drygt 20 000 kronor, men DN gör ingen egentlig vinst på resan, enligt Peter Wolodarski. Det handlar om att visa att det är möjligt att genomföra tågcharter.

Tidigare artiklar

DN blir pionjär inom tågcharter till Europa

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News