Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DN och Google gör VR-samarbete

Publicerad: 14 december 2016, 13:33

10 000 VR-glasögon ska delas ut till digitala prenumeranter som då kan se flera DN-reportage i 360-grader.


Ämnen i artikeln:

VRDN

Dagens Nyheters VR-satsning görs i samarbete med Google. Totalt ska det delas ut 10 000 Google cardboards till DN:s digitala prenumeranter, skriver dn.se.

Nästa tisdag, den 20 december, släpps applikationen DN VR för Iphone och Android. På dn.se/vr publiceras samtidigt mer information om upplevelserna.

”Vi vill ta publiken till platser de normalt inte kan komma och få dem att se hela bilden, i en ny form av berättelse. Det är ett oerhört spännande format att arbeta med och att uppleva”, säger Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på DN och projektledare för satsningen.

VR-samarbetet gör det möjligt för publiken att ta del av DN:s reportage i 360-grader. Som första VR-upplevelser kan läsarna välja att följa med till krigshärjade Ukraina, på en av popduon Rebecca och Fionas spelningar, på en resa längs med Citybanan som invigs nästa år samt på meditation.

Liknande samarbeten har tidigare gjorts mellan Google och mediehus som New York Times och Guardian, men DN blir Googles första VR-samarbetspartner i Skandinavien.

Det ökade fokuset på VR beskrivs som ”en naturlig utveckling av tidningens starka ställning när det gäller bildjournalistik och visuellt berättande”.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VRDN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.