Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

DN-klubben: Många nya osäkerhetsfaktorer

Publicerad: 17 Augusti 2006, 07:07

- Det finns oerhört många nya osäkerhetsfaktorer, säger DN-journalisternas tillförordnade klubbordförande Per Jönsson.


Styrelsemötet vid vilket Thorbjörn Larssons tillsättning behandlas pågår fortfarande när  Pressens Tidning vill veta hur klubben ser på tillsättningen.Per Jönsson understryker att det är för tidigt att ha några riktigt klara synpunkter men säger att han intuitivt känner att ”det alltid är formen som ska förändras” (det nämndes av Thorbjörn Larsson i en intervju på dn.se) när en ny ledare träder till.
Vad betyder det? frågar sig Per Jönsson. Är det exempelvis  för mycket Stockholm och för lite världen, vilket han själv tycker.
När Per Jönson talar om osäkerhetsfaktorer så handlar det om hur Thorbjörn Larsson kan tänkas se på det omorganisationsarbete som sedan ett par år pågår på tidningen och som enligt  planerna är tänkt att fortsätta ett par år till, ett arbete som går ut på att anpassa DN till en slimmad organisation och där utbyggnaden på nätet ska kompensera för att TT valts bort. Nu sköts en stor del av nyhetsraggningen för att ersätta byråmaterialet av vikarier och extrapersonal, men meningen är att det arbetet ska in i den ordinarie organisationen.
– Jag undrar om Thorbjörn Larsson är insatt i det förändringsarbetet, säger Per Jönsson.
– Kommer att fortsätta det eller börja från scratch?
Per Jönsson funderar också över varför Jan Wifstrand slutar just när allt håller på att förändras och när han tror att tidningen, efter många år av förlust, inom en överskådlig tid kommer att visa svarta siffror.
Har Thorbjörn Larsson, DN:s vice ordförande,  och Jan Wifstrand haft olika önskemål?

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.