Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

DN får miljonbidrag för innovativ journalistik

Publicerad: 24 November 2015, 09:55

Dagens Nyheter får, tillsammans med tre andra europeiska tidningar, dela på 5,6 miljoner kronor för att utveckla innovativ journalistik om FN:s globala mål.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Det är European Journalism Centre (EJC) som utsett fyra vinnare som får dela på 600 000 euro som en del i programmet Innovation in Development Reporting (IDR).

Vinnarna är: Dagens Nyheter, nederländska De Correspondent, tyska Spiegel online och tyska WeltN24. De valdes ut bland totalt 44 kandidater för sina ”innovativa grepp när det gäller att bevaka målen för hållbar utveckling, genom att kombinera traditionell journalistik med nya och experimentella tekniker för storytelling, tillsammans med mediehusets stora potential att få digitalt genomslag”.

Dagens Nyheter ska under ett år bevaka FN:s 17 globala utvecklingsmål, och försöka ge en fördjupad helhetsbild snarare än att fokusera på enskilda mål.

”Utvecklingsmålen är underrapporterade, generellt sett, och vi vill göra mer på det området. Med detta bidrag kommer vi att kunna lyfta vår bevakning, investera i digital utveckling och engagera våra läsare ännu mer. Vårt team har massor av bra idéer som det nu kommer gå att förverkliga”, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski i en kommentar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.