Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Discovery plockar från SVT

Publicerad: 12 september 2018, 04:30

Marcus Törngren är ny redaktionschef på Discovery och Eurosport.

Discovery värvar SVT-producenten och projektledaren Marcus Törngren till sin sportavdelning.


Ämnen i artikeln:

Discovery

Under sin tid på SVT Sport som projektledare/exekutiv producent har Marcus Törngren bland annat projektlett tre olympiska spel samt nu senast sommarens fotbolls-VM. Men inom kort lämnar han public service. Den 15 oktober går han till Discovery och Eurosport för att bli redaktionschef.

”Discovery Networks Sweden är ett intressant företag och jag känner mig både ödmjuk och taggad inför mitt nya uppdrag på sporten. Redaktionen har flera stora sportevenemang framöver och det ska bli grymt spännande att bygga och utveckla innehållet med teamet”, säger Marcus Törngren.

Hanif Hosseini, sportchef på Discovery och Eurosport, kommenterar värvningen:

”Marcus har som projektledare och redaktör under sin tid på SVT varit med och producerat några av de allra största evenemangen i världen och landet. Med Allsvenskan och OS 2020 i sikte kommer Marcus kunskap och erfarenhet vara guld värd för oss på Discovery och Eurosport. Marcus har dessutom digital kompetens vilket så klart är viktigt för vår digitala transformering.”

Discovery har den senaste tiden kammat hem flera stora idrottsrättigheter. Till de större räknas de olympiska spelen 2018-2024 samt Allsvenskan och Superettan 2020-2025.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Discovery

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.