tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Discovery anmäler ComHem/Boxer

Publicerad: 7 september 2017, 04:54

Avtalsbråket mellan Discovery och ComHem/Boxer tar nya höjder. Nu anmäler Discovery ComHem/Boxer till Konkurrensverket för missbruk av dominerande ställning på marknaden.

Ämnen i artikeln:

DiscoveryKonkurrensverket

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Det infekterande bråket mellan Discovery och ComHem/Boxer gäller tecknandet av ett nytt distributionsavtal. Parterna har haft svårt att komma överens och flera gånger gått till angrepp mot varandra i medierna.

Nu tar bråket en ny vändning. Det när Discovery anmäler ComHem/Boxer till Konkurrensverket. Anledningen är att man anser att ComHem/Boxer missbrukar sin dominerande ställning på marknaden.

”Vi anser att det är ett solitt och tydligt fall, och hoppas att anmälan kommer att leda till en utredning av de aktiviteter från Com Hem/Boxers sida som vi har upplevt under förhandlingarna de senaste dagarna”, säger Dan Panas, presschef på Discovery Networks Sweden, till TT.

Det var i slutet av september förra året som ComHem, efter godkännande av Svenska staten och Konkurrensverket, genomförde ett förvärv av statligt ägda tv-operatören Boxer från Teracom. För det betalade ComHem 1,3 miljarder kronor.

Läs också

Låst läge i avtalsförhandlingarna

Inget ljus i avtalsförhandlingarna

Discovery återigen i avtalsbråk

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev