Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Direktpress köper in sig i Norra och Södra Sidan

Publicerad: 7 Mars 2011, 12:57

I helgen har Norra Sidan premiär. Satsningen i de norra förorterna är ett samarbete med Direktpress som också köper in sig i Södra Sidan.


Nu på lördag, 12 mars, delas första numret av Norra Sida ut till 35 000 hushåll och företag i Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista.

Rouzbeh Djalaie är ansvarig utgivare, chefredaktör och majoritetsägare för Norra Sidan. Direktpress går in som minoritetsägare i tidningen och ska också köpa en minoritetspost i Södra Sidan, som behåller Petter Beckman som majoritetsägare.

Petter Beckman och Rouzbeh Djalaie grundade Södra Sidan tillsammans för fem år sedan. Redan 2007 var de nära en uppgörelse med Direktpress.

Då avbröt vi på förlovningsstadiet. Nu ser vi ett samarbete som något som vi vill och behöver göra, för att få fart på affärerna och möjliggöra expansionen med Norra Sidan, säger Petter Beckman.

Det handlar framför allt om att utveckla den kommersiella sidan, där Petter Beckman tyngts av ha skött annonsförsäljningen parallellt med sina andra arbetsuppgifter.

När Rouzbeh började jobba med Norra Sidan blev det ännu mer akut. Vi behövde få in kompetens och struktur på den kommersiella sidan, säger Petter Beckman.

Kommer det här att påverka den redaktionella verksamheten?

Förändringen sker nästan helt och hållet på den kommersiella sidan. De tillhandahåller en del featurematerial och hjälper oss i den mån vi vill med kompletterande redaktionellt material, men vi ska fortsätta göra den tidning vi gjort i nära samarbete med de boende i områdena.

Södra Sidan blir Norra Sidan i Rinkeby

Ny tidning för unga i Rinkeby

Medborgarjournalistik

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.