Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

DI Weekend nu också för läsplatta

Publicerad: 17 Januari 2013, 10:13

I morgon släpper DI sin Weekend-app. Den blir gratis för alla prenumeranter.


Ämnen i artikeln:

Peter FellmanDagens Industri

Sedan i november har alla DI:s prenumeranter fri tillgång till DI+. Och från och med i morgon kommer de också att kunna läsa helgmagasinet DI Weekend där.

Tidningens chefredaktör Peter Fellman menar att Weekend lämpar sig mycket bra i app-format.

Det ger oss helt andra möjligheter att använda mer bilder och rörligt material på ett helt annat sätt. Som när vi gjorde ett jobb på ryttaren Rolf-Göran Bengtsson. Då hade vi tagit in en av hans hästar i köket. Och när den sket på golvet filmade vi det.

Jag tror våra läsare tycker det är ganska roligt att följa processen bakom jobben också. Som när hästar skiter på köksgolv.

Den tidigare varianten att prenumeranterna skulle betala extra för att få tillgång till innehållet i appen var ingen bra modell menar Peter Fellman. På tidningen har man också sett en markant ökning av antalet som använder appen.

Det ökar med omkring 100-tals varje dag.

Hur många tror du kommer att läsa DI Weekend i läsplattan?

Jag hoppas många. Fast huvuddelen kommer att läsa den i printversionen. Och det har vi ingenting mot.

Ett antal större annonsörer som brukar gå i Weekend har också varit med i utvecklingsarbetet av appen. Flera av deras budskap är därför anpassade till den nya kanalen med bland annat interaktivitet och rörliga inslag.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.