Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

DI:s chefredaktör om internkritiken: ”Ingen jättegrej”

Publicerad: 19 november 2018, 13:31

Peter Fellman, chefredaktör och ansvarig utgivare på Dagens industri.

DI:s chefredaktör Peter Fellmans tidigare bolagsengagemang har lett till en intern förtroendekris på Dagens industri, enligt Medierna i P1. Men Peter Fellman betraktar frågan som utredd.


Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriPeter Fellman

Under året har Di Digital granskat maktstriden inom det svenska hörlurs- och högtalarbolaget Zound Industries. Under arbetet har det framkommit uppgifter om att Dagens industris chefredaktör Peter Fellman har koppling till riskkapitalbolaget Zenith, som är inblandad i konflikten. Och det har lett till ett utbrett missnöje på tidningen, enligt Medierna i P1.

Innan Peter Fellman tillträdde som chefredaktör i juni i år tillbringade han två år i New York som DI:s korrespondent. Parallellt med det ingick han i Zeniths investeringskommitté. Engagemanget var känt och godkänt uppifrån, men trots det nåddes Di Digitals reportrar av uppgifterna först genom tips under arbetet med sin granskning.

Fellmans engagemang i Zenith avslutades i samband med att det stod klart att han skulle ta över efter Lotta Edling. Trots det skapade uppgifterna en intern förtroendekris för chefredaktören, enligt Medierna i P1. Men att det skulle råda någon sådan håller inte Peter Fellman med om.

– Nej det gör jag inte.

Men det finns ett missnöje?

– Det ska väl egentligen andra svara på. Men min bild är att detta aldrig var någon jättegrej. Det fanns en del funderingar på redaktionen som vi pratade om och redde ut. Men detta var över en månad sedan och nu har vi lämnat det bakom oss, säger Peter Fellman och fortsätter:

– Även som chefredaktör har man ju en umgängeskrets, andra kontakter och olika uppdrag. Jag sitter exempelvis med i jurygrupper där det ingår personer vi ska granska. Så det här är ganska vanligt och jag tror att alla parter förstår att det finns en slags outtalad överenskommelse att man som chefredaktör måste vara beredd att bränna alla broar när det väl gäller.

Medievärlden har sökt Dagens industris dåvarande chefredaktör Lotta Edling, som i dag är publicistisk utvecklingsdirektör på ägarbolaget Bonnier News, för en kommentar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.