Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

DI överväger lämna TU

Publicerad: 19 Februari 2008, 09:01

- Vi är en speciell tidning som jobbar under speciella omständigheter. Det säger Gunilla Herlitz, vd och chefredaktör på Dagens Industri som nu begärt att få lämna TU från årsskiftet.


På DI har man inte tagit något slutgiltigt beslut utan för diskussioner både internt och med Tidningsutgivarna. En viktig fråga som man på DI tycker att TU borde engagera sig mer i är distributionskostnaderna.

– Men förutsättningarna för att det ska bli så är ju i princip noll. Eftersom det är medlemsföretagen som äger distributionsbolagen, säger Gunilla Herlitz.

DI har länge känt sig som ”en främmande fågel” i TU. I samband med förra årets konflikt med SJF fick frågan förnyad aktualitet.

– Risken att vi skulle dras in i något som inte berörde oss eftersom vi har ett helt annat löneläge var överhängande.
Tidningsutgivarnas vd Anna Serner har en annan åsikt när det gäller frågan om distributionskostnaden.

– Vi lägger oss inte i våra medlemmars affärer. Det skulle vara som om vi reglerade vilka priser man sätter på annonserna. Så kan vi inte göra.

Att medlemsföretagens verklighet ser olika ut är hon medveten om:

– Det är en stor utmaning för hela organisationssverige nu när marknaden blir allt mer fragmentiserad. De stora företagen blir allt större och de mindre allt mindre. Det är en fråga att ta på största allvar.

Dagens Industri kommer att ta beslut i frågan under året. Några fler företag har inte signalerat att de vill lämna TU.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.