söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Di och HD-Sydsvenskan planerar gemensam näringslivsredaktion

Publicerad: 12 oktober 2018, 09:11

Dagens industri, Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan har planer på att starta en gemensam näringslivsredaktion i Skåne. Pia Rehnquist, ansvarig utgivare för HD-Sydsvenskan, berättar om samarbetet.

Ämnen i artikeln:

Dagens IndustriBonnier NewsSydsvenskanHelsingborgs DagbladHD-Sydsvenskan

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


De tre tidningarna undersöker just nu förutsättningarna för att dra igång en näringslivsredaktion tillsammans. Ambitionen är att näringslivsbevakningen i Skåne ska byggas ut.

– Det är en tydlig idé som ledningen för båda redaktionerna och hela Bonnier News står bakom. Vi tror inte att det behöver vara så väldigt komplicerat, men det återstår en hel del arbete kring hur det konkret ska fungera, skriver HD-Sydsvenskans ansvariga utgivare Pia Rehnquist i ett mejlsvar till Medievärlden.

Varför gör ni det här?

– Egentligen tycker jag att idén är ganska självklar. HD, Sydsvenskan och Dagens industri har två väldigt starka redaktioner och tre starka tidningar. Sen har vi lite olika profil och specialiteter, vilket gör att det slitna uttrycket ”ett plus ett blir tre” känns lämpligt. Tiden är förbi där tidningar, inte minst i samma affärsområde, inte snackar ihop sig kring områden där det kan finnas gemensamma intressen.

Samtidigt ser man en möjlighet att utveckla titlarnas affärer inom premium och annons.

– Vi blir starkare tillsammans, helt enkelt.

Hur många redaktionen kommer att utgöras av är ännu inte bestämt.

– Det är inte klart än men det här är definitivt inte ett sätt att spara resurser. Eventuellt kan det tvärtom bli fråga om motsatsen, alltså en ökning. Vi håller på att titta på det nu.

I april i år rapporterade Medievärlden att HD-Sydsvenskan skissade på hur den gemensamma näringslivsbevakningen, som görs under varumärket 8till5, skulle kunna integreras i tidningarnas egna sajter. Nu står det klart att den övergången kommer att ske i samband med att samarbetet med Di sjösätts.

Kommer varumärket 8till5 att finnas kvar?

– Något beslut är inte fattat men antagligen inte.

Läs också

Så vill HD-Sydsvenskan utveckla 8till5 (2018-04-04)

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev