Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

DI+ gratis ytterligare en månad

Publicerad: 25 Januari 2011, 11:27

Första februari kommer Dagens Industris ipad-applikation DI+ att börja kosta pengar. Skälet till att läsarna får ytterligare en gratismånad beror på att Apple ännu inte godkänt betalappens uppdateringsfunktion.


Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Från början var tanken att DI+ skulle börja kosta pengar vid årsskiftet. Nu har datumet skjutits fram en månad till första februari, ett besked som lett till en del spekulationer på twitter.

Enligt Dagens Industris chefredaktör Peter Fellman beror det framflyttade datumet på rena teknikaliteter. Betalappens uppdateringsfunktion måste få godkänt av Apple innan den kan släppas.

Det är inga konstigheter. Så fort Apple är färdiga släpper vi den.

Under den dryga månad som gått sedan DI+ släpptes har drygt 20 000 personer laddat ner appen. En siffra som Peter Fellman säger sig vara fantastiskt nöjd med och som överträffar de förväntningar han hade då appen släpptes strax innan jul. Speciellt med tanke på att DN+ laddats ner av 26 000 personer.

DN är en betydligt större tidning än DI och ändå är vi snart i kapp dem. Det känns otroligt bra, säger han.

Enligt Peter Fellman passar DI+ tidningens läsare som hand i handske. Många av dem är knutna till näringslivet, reser mycket och vill ha stadig tillgång till uppdaterade nyheter.

En stor del av dem är early adopters som lätt tar till sig ny teknik. Dessutom är ipaden den första tekniska apparat som kan ge en nästan lika god läskvalitet som en papperstidning. Jag tror att framgången med appen kan öka antalet prenumeranter i stort, säger Peter Fellman.

När applikationen övergår till betaltjänst i februari kommer priset att vara detsamma som för papperstidningen. Förhoppningen är att prenumeranterna ska känna ett behov av både den rosa tidningen och applikationen.

Premiär för DI+

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.