Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

DI drar in distributionen men erbjuder Ipad

Publicerad: 30 Oktober 2012, 11:45

Dagens Industri går från morgondistribution till postdistribution på Gotland. Kunderna har erbjudits en Ipad 2.


Ämnen i artikeln:

Distribution

Gotlänningarna får inte längre Dagens Industri på morgonen utan först med posten på eftermiddagen från den 1 oktober i år. Ändå har det inte blivit någon proteststorm. Kunderna har nämligen kunnat få en Ipad 2 i kompensation och om man tecknat sig för en fortlöpande prenumeration i tre år har man fått Ipaden utan kostnad. Kunder som har årsprenumeration har fått betala 1000 kr för sin Ipad.

Det är den ekonomiska faktorn som gjort att vi fått överge morgondistributionen på Gotland, berättar chefen för kundtjänsten på Dagens Industri Maria Nilsson som tillsammans med redaktionschefen Fredrik Björnsson förklarade förändringen för prenumeranterna på ett möte på Wisby hotell tidigare i höst.

Gotlänningarna brukar kunna vädra sitt missnöje, men de drygt 300 DI-prenumeranterna på ön har accepterat förändringen.

Vi har försökt få personlig kontakt med samtliga prenumeranter, berättar Maria Nilsson vars kundtjänst lagt ner mycket tid på att förklara förändringen.

Att gå från att läsa papperstidningen på morgonen till att läsa den på skärmen är ju en omställning som kan ta lite tid.  Samtliga prenumeranter fortsätter att få papperstidningen senare på dagen med posten, berättar Maria Nilsson.

Man kan alltså inte avsäga sig papperstidningen för att få ett ännu lägre prenumerationspris.

Dagens Industris olika magasin finns inte heller i Ipad-version utan distribueras än så länge bara i pappersform.

Det som gör distributionen på Gotland extra dyr är att tidningarna måste transporteras med specialflyg för att hinna med morgontidningsdistributionen. Tidigare har SvD hoppat av morgontidningsdistributionen.

Kommer då Dagens Industri att fortsätta på den inslagna vägen och ersätta landsbygdsexemplaren med höga distributionskostnader med en förmåns-Ipad?

Det har vi ännu inte diskuterat, svarar Maria Nilsson.

Lars Herlin

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Distribution

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.