Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Det onda och det goda i veckans rubriker

Publicerad: 30 April 2013, 07:32

I veckans tidningssvep står ordet kamp i centrum: kamp mot cancer och rasism, och för en bättre vård och skola.


Bärgslagsbladet politiskt obunden

Ettan: Fortsatt kamp efter Malvas död om lilla Malva som besegrades av cancer, och hur hennes kamp ledde till initiativet Kämparnas Dag. (Text och foto: Anders Brage)

Insändare: Ingen är hopplöst fall om hur organisationen Hela Människan i Köping upplever att allt fler människor är utsatta och behöver hjälp. (Text: Staffan Franson, foto: Karl David Englund)

Enköpings-Posten konservativ

Ettan: Nöjt Kommunal över nya avtalet om att Majlene Ahlgren på Kommunal i Enköping är nöjd med treårsavtalet som ger arbetsro. (Text: Anders Jagemo, foto: Magnus Eriksson)

Ledaren: Vilse i mittens rike om Centerpartiets kris, och den svidande kritiken mot Annie Lööf. (Text: osignerad)

Gotlands Tidningar Socialdemokratisk/Centerpartistisk/Folkpartistisk

Ettan: Positivt på stugfronten om hur ökande priser på fritidshus på Gotland ger en stabil marknad och tolkas som ett tecken på framtidstro, enligt Konjunkturinstitutet. (Text: Linus Ehn, foto: Tommy Söderlund)

Ledare socialdemokratisk: Företagsklimatet engagerar om näringslivsrankingen och de gotländska företagens förutsättningar. (Text: Ulla Pettersson)

Ledare center-/folkpartistisk: Tjejigt trams och grabbigt allvar om att genusvetenskapen är på allvar och att den gångna nyhetsveckan är ett gott bevis för detta. (Text: Eva Bofride)

Norrköpings Tidningar moderat

Ettan: NT granskar vårdens villkor och resurser om hur primärvården i Östergötland har större läkarbrist, långa väntetider och sämre kvalitet än riket i övrigt. (Text: Marianne Odelius, foto: Ida Ling Flanagan)

Ledaren: Om lönen inte kommer är svenskens kassa slut om att en utebliven lön innebär en katastrof för de flesta, men att det kan undvikas om den personliga friheten och ansvaret får mer utrymme. (Text: osignerad)

Sydöstran socialdemokratisk

Ettan: Mordförsök i centrum om att en 20-åring i Karlskrona fick allvarliga knivskador i lördags natt och en 18-åring greps och sitter anhållen misstänkt för mordförsök. (Text och foto: Björn Mogreen)

Ledaren: Helene Björklund rätt val av ordförande om att den nya ledaren för socialdemokraterna i Blekinge blev Helene Björklund, ett bra val eftersom hon är före detta lärare och skolan står högt på den politiska dagordningen. (Text: Hans Bülow)

Värmlands Folkblad socialdemokratisk

Ettan: Nya betygssystemet oroar lärare och elever om hur representanter från Lärarförbundet tycker att de har fått för lite fortbildning i det nya betygssystemet och att lärare oroas för att bedömningarna inte blir korrekta. (Text: Caroline Englund, foto: Sanna Emanuelsson)

Ledare: Hur svårt kan det vara? om att Jimmie Åkessons nolltolerans mot rasism fungerar dåligt och att de ofta skyller på att de varit berusade när de uttryckt sig rasistiskt. (Text: Susanne Sjöstedt)

Fotnot: Samtliga tidningar från måndagen den 29 april.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.