Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag26.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

”Det har varit arbete in i kaklet hela tiden”

Publicerad: 16 November 2012, 14:19

Han sade upp sig redan i augusti men ska jobba kvar till i januari. Men vad det blir sedan vet Sydsvenskans avgående chefredaktör Daniel Sandström inte.


Ämnen i artikeln:

SydsvenskanDaniel Sandström

2008 blev Daniel Sandström chefredaktör efter Peter Melin som hastigt avlidit. Och fem år på posten var den gräns han satte upp för sig själv.

Så nu är det dags. Jag fyller 45 i vår, och ska jag göra något annat är det nu, säger Daniel Sandström.

Det har varit fem intensiva år som ansvarig utgivare och chefredaktör för tidningen.

Jag tror ingen då kunde ana att det var fem år av mer eller mindre konstant kris som låg framför oss. Tillsammans med den strukturella förändringen i branschen.

Nu är ekonomin sanerad, och det känns rätt att lämna över menar Daniel Sandström.

Arbetet som chefredaktör har krävt maximalt med energi, i princip konstant.

Det har varit arbete in i kaklet hela tiden. Det blir så när man tar stort ansvar och lägger ner sin själ i tidningen, säger Daniel Sandström.

Hur tror du din efterträdare, Lars Dahmén, ska klara av att ha både det här krävande uppdraget och vara vd samtidigt?

Jag tror han klarar det bra. Just i det här läget, när det är så stora strukturella skiften som pågår tror jag det är viktigt att allt förändringsarbete går i takt. Och som publisher vet man hela tiden vad den andra handen gör.

Det finns ett rykte om att Magnus Jansson, (som tidigare bland annat jobbat med en större omorganisation på Dagens Nyheter) fått i uppdrag att utreda en sammanslagning mellan DN och Sydsvenskan, har det något med ditt beslut att göra?

Jag har ingen information om det så jag betraktar det som inget mer än ett rykte. Sedan är det helt klart att både branschen och Sydsvenskan står inför stora utmaningar. Men det har inget i sak att göra med mitt beslut.

Vad ska du göra nu?

Jag vet inte. Jag sade upp mig i redan i augusti, men det har hållits hemligt till nu. Och jag ska jobba januari ut. Sedan får vi se. Jag ska sätta mig ner och se på vilka möjligheter som finns.

Ska du fortsätta skriva i Sydsvenskan?

Det är inte omöjligt. Jag har saknat det mer reflekterande skrivandet. Även om jag fuskat lite med det under min tid som chefredaktör.

Daniel Sandström lämnar Sydsvenskan

Dahmén: Stolt och glad över frågan 

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.