Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

”Det här lokal tv-historia på riktigt”

Publicerad: 10 september 2014, 11:19

Corren och NT gör det. Flera tidningar inom Mittmedia likaså. Smålandsposten gör också en flera timmar lång direktsänd valvaka trots att de bara jobbat med livesändningar i någon månader.

Ämnen i artikeln:

Webb-tv

Det här är lokal tv-historia på riktigt.

Det menar Sundsvalls Tidnings chefredaktör Anders Ingvarsson. På söndag kväll ska ST producera en livebevakning på nätet av valutgången i tre kommuner. Förutom på egna sajten går den också att följa på Dagbladets sajt.

Vi börjar klockan åtta och håller på till klockan ett. Minst.

En studio som ännu inte är färdigbygd ska bli navet i sändningarna. Sedan ska inslag från olika valvakor mixas in, vilket inte är helt okomplicerat.

Men vi har tränat på Sundsvall Tycker tretton gånger, så det ska nog gå, säger Anders Ingvarsson.

Arbetarbladet och Gefle Dagblad samarbetar också på bred front. På nätet blir det en gemensam livesändning mellan 19.00 och 24.00 med en programledare från vardera tidning. Arbetarbladet och GD kommer också till måndagstidningen att för första gången byta nyhetstexter med varandra för att leverera bästa möjliga täckning från valet.

24Corren och 24nt sänder också en gemensam lokalvaka med fokus på kommuner och landsting i Östergötland men även mer rapporter om vad som händer på riksplanet.

Sändningen kommer att hålla på i fem timmar med start kvart i åtta på söndagskvällen. En så lång direktsändning har aldrig tidigare gjorts av kanalerna.

Smålandsposten tänker inte vara sämre. Landstingsvalet, åtta kommunalval samt riksdagsresultaten för Kronobergs län ska gå att följa live på tidningens sajt.

Vi har bara jobbat med live-sändningar i någon månader men känner oss ändå så pass varma i kläderna att vi vågar oss på det här, säger Jonas Engman som håller i produktionen.

I en studio i Växjö kommer det att finnas politiker för att kommentera utvecklingen både lokalt och på riksplanet. Det kommer också att finnas tv-team på valvakorna för s och m i Växjö. Sedan kommer ett antal politiker i övriga kommuner i länet att finnas med via bildtelefon.

Sändningen börjar klockan åtta. Sedan kör vi så länge vi orkar, säger Jonas Engman.

Han är nyhetschef på Smålandsposten men har tidigare haft samma position på TV4 Sydost.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev