Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Det blir en världskongress i Hyderbad – WAN ställer inte in igen

Publicerad: 3 Augusti 2009, 09:56

Det blir en världskongress för dagstidningarna i Hyderabad i december. I våras ställdes konferensen in - krisen var för svår världen över. Nu genomförs den, lovar Världsorganisationens ledning, till varje pris.


Tidningsutgivarnas världsorganisation WAN råkade ut för ett hårt slag när den årliga kongressen inte kunde genomföras som planerat i mars. I vintras tog man beslutet att flytta den till december.

För organisationen betyder kongresserna mycket, såväl för rollen i branschen som ekonomiskt. För tidningsbranschen i värdlandet Indien var det en besk signal från kollegerna värden över att så få anmälde sig.

Att kongressen ställdes in i våras gav två reaktioner, säger WANs informationschef Larry Kilman.
– Besvikelse från dem som hade planerat att resa.
– Men timingen var inte bra. Det var mitt i krisen och att motivera deltagande när man hade stora nerdragningar var svårt.

Nu är läget ett annat. Situationen i branschen är fortsatt svår, men mman måste gå vidare.

– Och kongressen ger mycket valuta för pengarna.

I dag är det 262 som anmält sig till kongressen. Det är en hygglig siffra fyra månader före kongressen, säger Larry Kilman. Man räknar med att det kommer kanske 20-30 procent färre än vid rekordkongressen i Göteborg i fjol med 1800 deltagare.

Tio svenska tidningsledare är anmälda hittills – Stampen åker, men än är inte någon från till exempel Bonniers och Schibsted anmälda.

Mer om kongressen här.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.