Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Den kroatiska regeringen rensar i public service

Publicerad: 27 Maj 2016, 05:15

70 medarbetare varav flera chefer har petats och ersatts av regeringstrogna sedan regeringen ökat kontrollen över de statliga medierna.


Ämnen i artikeln:

Public service

Public service-medierna i Kroatien håller på att förlora sitt oberoende och utvecklas till ett propagandaorgan för staten, det menar det kroatiska journalistförbundet. Förbundet varnar nu för att följden av höstens regimskifte i landet lett till politiska utrensningar av journalister inom public service.

Det är ren och skär utrensning, precis som under kommunismen eller andra totalitära regimer, säger den före detta tv-journalisten Sasha Milosevic till Kulturnytt.

En av dem som bytts ut sedan det konservativa partiet HDZ gick segrande ur höstens parlamentsval är chefen för public service-bolaget HRT.

Reportrar utan gränser har tidigare utryckt oro för vilka konsekvenserna kan bli av regeringens kulturpolitiska program.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Public service

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.