Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Demokraterna kräver eget tal efter Trump

Publicerad: 8 januari 2019, 06:42

Donald Trumps tal till nationen är ett dilemma för tv-kanalerna. Foto: Wikimedia

Den amerikanska presidenten ska hålla tal till nationen under onsdagsnatten. Efter viss tvekan har alla stora kanaler bestämt sig för att sända talet. Nu kräver Demokraterna att de får lika mycket sändningstid som presidenten. (Uppdaterad)


Ämnen i artikeln:

CNNFox NewsDonald Trump

Donald Trump har fört krig mot de amerikanska medierna. Återupprepade gånger har han via sin Twitter och i intervjuer kallat medierna för lögnare och anklagat dem för att bedriva en häxjakt på honom och han presidentskap.

De amerikanska tv-kanalerna har inför talet ställts inför ett dilemma, ska de sända och riskera att han sprider en tirad av lögner som inte går att bemöta, eller att inte sända och anklagas för att driva en kampanj mot presidenten, rapporterade CNN. På tisdagsmorgonen har alla större kanaler bestämt sig för att sända talet.

Det har fått Demokraterna att kräva att de ska få lika mycket sändningstid som presidenten får. De två ledande demokraterna Nancy Pelosi och Chuck Schumer skriver i ett gemensamt uttalande att:

”Nu när alla tv-nätverk har bestämt sig för att sända presidentens tal, som om man ska se någon av hans tidigare uttalande som en indikation kommer vara fullt av illvilja och missinformation, måste Demokraterna få likvärdig tv-tid”.

Presidentens tal kommer hållas natten mot onsdag svensk tid.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

CNNFox NewsDonald Trump

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.