Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Debatten ströps på Helagotland efter urspårning

Publicerad: 7 Januari 2009, 08:44

Gotlandstidningarnas gemensamma sajt helagotland.se fick stänga sitt debattforum den 3 januari. Diskussioner kring mordet på en 28-åring spårade ur, med namngivna misstänkta bland annat.


Fortfarande modereras – förhandsgranskas – inläggen på helagotland.se, men redaktionen räknar med att släppa loss debatten senast i morgon. Policyn är att det ska vara så fritt för åsikter som möjligt.

Debatten spårade ur efter mordet på en 28-åring nyårsnatten och en misshandel kopplad till den. Bland annat namngavs personer misstänkta för mordet. Ansvarige utgivaren ingrepp med att ta bort inlägg och uppmana skribenterna att följa reglerna, men det hjälpte inte. Då beslöt han att stänga debattforumet.

”Överträdelserna accellererade på ett sätt som fick ett tillfälligt stopp för alla inkommande inlägg att framstå som enda alternativet”, skrev ansvarige utgivaren Patrik Annerud på sajten den 5 januari.

Läs mer hos helagotland.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.