Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Debatt om våld mot journalister på pressfrihetens dag

Publicerad: 3 Maj 2011, 04:41

Idag är det pressfrihetens dag - en dag som erinrar om det fria ordets betydelse för demokratin och för den sociala, kulturella och ekonomiska tillväxten i samhället.


TU uppmärksammar dagen med en debatt kring hot och våld mot journalister och medieföretag. Debatten följer i spåren av en enkät som visar att 70 procent av TU:s medlemsföretag fått hot riktade mot sin personal under de senaste två åren.

Debatten kommer att handla om problemets omfattning och karaktär. Vad som ska göras åt problemet och vem som ska göra det. Medverkar gör Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, Pressombudsmannen Ola Sigvardsson, Norrans chefredaktör Anette Novak, Västerbottens Folkblads chefredaktör Daniel Nordström, NSD:s chefredaktör Anders Ingvarsson och Norrbottens-Kurirens chefredaktör Mats Ehnbom. Medievärldens chefredaktör Axel Andén är moderator.

Klockan 12 – 18 hålls en manifestation för fängslade journalister i Turkiet på Sergels torg.

Ikväll delar Svenska Reportrar utan gränser ut sitt pressfrihetspris till Googlechefen Wael Ghonim i samband med ett seminarium om det nya Egypten.

Hoten mot redaktionerna väntas öka

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.