Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

De vann tv-producenternas pris

Publicerad: 12 Maj 2011, 04:29

Igår utsågs vinnarna av det nyinstiftade "Tv-producenteras pris". Här är alla vinnarna:


Årets originalkoncept

Motivering: För en unik och nyskapande idé som rönt enorma framgångar internationellt. Formatet har sedan premiären sänts i närmare 30 länder och ytterligare 20 länder har köpt option. Mycket passionerat, professionellt och hårt utvecklingsarbete ligger bakom detta format som har tagit världen med storm.

Vinnare: Minuten: Av Jock Millgård och Mattias Olsson

Årets bearbetning

Motivering: För sitt brinnande engagemang, sin känsla för minsta detalj såväl som helheten och för sin envisa egenskap att ständigt sträva efter att berätta den bästa historien.

Vinnare: Peter Welin  För bl a. Robinson

Årets fotograf

Motivering: Med en känsla för bilden och ett öga för detaljer är det här en nytänkande veteran i branschen som utmärker sig för sin passion för fotot och sitt brinnande engagemang. Utöver sin yrkesskicklighet anser dessutom kollegorna att den här fotografen en fröjd att arbeta med.

Vinnare: Peter Palm – för bl a. Let´s dance

Årets producent

Motivering: För att gång på gång överträffa sig själv och med en särskild känsla för kvalitet. Denna producent är inte bara vansinnigt kompetent utan också en föredömlig arbetsledare som får sin personal att växa, må bra och leverera.

Vinnare: Lena Styren, för bl a. Sveriges Mästerkock

Årets berättare

Motivering: För sitt språkglada, varma, spetsiga men framförallt välskrivna manus som har satt en ny nivå för speakerförfattandet inom svensk television. Han är rösten alla pratar om.

Vinnare: Jonas Åhlund för bl a. Speakermanus för Halv åtta hos mig

Årets castare

Motivering: För att på ett överaskande och imponerande sätt få personer intresserade av att delta i tv-produktioner och för att alltid åstadkomma ett fantastiskt noggrant jobb.

Vinnare: Åsa Thurhammar – för bl a: Mästarnas mästare

Årets visuella uttryck

Motivering: För sin förmåga att förverkliga och överträffa både producenternas och kanalernas idéer önskemål och visioner och för att denna person ständigt utvecklar och förnyar vår TV bild.

Vinnare: Jan Schedin – för bl a. Scenografin i Sveriges Mästerkock

Årets organisatör

Motivering: För sin sköna personlighet och för att vara unik i sin genre och alltid lyckas tänka både på produktionens och den enskilda individens bästa. Problemlösare och för sin otroliga effektivitet och sitt raka sätt. Alltid stenkoll, en organisatorisk förmåga som överträffar allt.

Vinnare: Charlotte Angantyr

Årets prestation

Motivering:  Med passion och hårt arbete föddes ett program som gått hem hos både tittare och kritiker. Trots snäv budget och  ängsliga medverkande, trots olyckor och en idé som svällde rejält under produktionens gång bärgade de hem årets succé och snackis.

Vinnare: Janca Hodann, Daniel Edvarsson och Joel Karsberg – för Så mycket bättre

Årets profil

Motivering: För sin pondus, ärlighet och ett helt apropå som tar andan ur den sällskapssugna publiken. För ett gediget matintresse som når ut genom TV-rutan och lämnar en önskan hos varje tittare att bli inbjuden till nästa middag.

Vinnare: Plura Jonsson Pluras Kök

Årets exekutiva producent

Motivering: För sin exemplariska insats att alltid jobba tätt tillsammans med produktionsbolaget och med stor kunskap berikar våra produktioner. Enligt människor i TV branschen som nominerat den här personen nämns egenskaper som lyhörd, kunnig, ödmjuk, träffsäker och sympatisk och det är dessa egenskaper som gör att samarbetet med denna person blir glädjefylld och leder till väldigt fina program.

Vinnare: Matilda Snöwall, TV4

De kan vinna nytt tv-pris

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.