Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De utgör TT:s nya Sydneyredaktion

Publicerad: 7 juni 2018, 04:00

Från vänster: Gustav Sjöholm, Martin Yngve och Emma Gyllestad. Ej med på bild: Henrik Samuelsson. Foto: Pontus Lundahl/TT

TT Nyhetsbyråns nya nattredaktion i Sydney har utsetts. Den består av Henrik Samuelsson, Emma Gyllestad, Gustav Sjöholm och Martin Yngve.


Ämnen i artikeln:

TT NyhetsbyrånTT

I september 2015 flyttade TT sin nattredaktion till den australiska nyhetsbyrån AAP:s lokaler i Sydney, Australien. På så sätt kunde nyhetsbyrån dra nytta av tidsskillnaden samtidigt som den fick möjlighet att utöka sin bevakning. Flera andra europeiska och skandinaviska nyhetsbyråer hade tidigare fattat samma beslut.

”Det finns ett stort behov av nyhetsmaterial från oss riktigt tidigt på morgonen och vi har med flytten kunnat bredda TT:s utbud. De som arbetar från Sydney har en bred kompetens och levererar både texter och bilder, redigerar video och sköter liveflöden vid större nyhetshändelser. Nattarbete är också arbetsmiljömässigt extremt tungt. Med flytten har vi – på ett kostnadsneutralt sätt – kunnat skapa en betydligt bättre arbetsmiljö för våra medarbetare”, säger TT:s redaktionschef Daniel Kjellberg i ett pressmeddelande.

Men nu inleds ett utbyte av den nuvarande redaktionen. Det görs efter två år för att Sydney-redaktionen inte ska riskera att förlora kontakten med Sverige. De fyra personer som får åka till Sydney denna vända är Henrik Samuelsson, Emma Gyllestad, Gustav Sjöholm och Martin Yngve. Samtliga har rekryterats internt.

Återvänder till Sverige och tjänster på TT gör Lisa Abrahamsson, Sofia Tanaka och Tove Eriksson. Också Kristin Groth kommer tillbaka, men först senare i höst.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TT NyhetsbyrånTT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.