Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De tilldelas Klara Lindh-stipendiet

Publicerad: 8 mars 2016, 11:20

Gefle Dagblad belönas för 2015 års satsning på undersökande journalistik. Något vi såklart är mycket stolta över, säger chefredaktör Anna Gullberg.


Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Stipendiet, som delas ut på Klara Lindhs dödsdag – tillika internationella kvinnodagen, går till en journalist inom Mittmedia som under året ”gjort en betydande journalistisk insats för att i vid mening verka för demokrati och allas likaberättigande”.

Juryns motivering löd: ”Konkurrensen om publikens tid blir allt starkare. I ett ständigt ökande flöde av intryck visar Gefle Dagblads redaktion vikten av att sätta avtryck. Granskningen av Gävle moské och Sandviks misstänkta mutaffärer i Polen gav ett nationellt eko. Granskningen av skolmiljön, avslöjandena om Gävle kommuns pr-organisation och artikelserien GD granskar makten satte agendan lokalt. GD:s redaktion har byggt ett starkt lag som med mod, engagemang och skicklighet gång på gång lyckas göra skillnad på allvar”.

Utan ett mycket starkt nyhetsgäng vore det omöjligt att kunna lägga så mycket krut på fördjupning. Det gör mig extra glad att det här är ett pris till hela Gefle Dagblads redaktion, som gjort ett väldigt fint lagarbete, säger Anna Gullberg till den egna tidningen.

I ett mejl skriver Anna Gullberg att GD firar stipendiet med att inleda en ny granskning. Denna gång om religiöst förtryck och hederskultur, och hur det påverkar och begränsar främst kvinnor.

Stipendiet ligger på 50 000 kronor och delas ut av Nya Stiftelsen Gefle Dagblads Klara Lindh-stipendium. Den första Klara Lindh-stipendiaten utsågs 2008.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.