Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De tar över Piteå-Tidningen

Publicerad: 5 oktober 2017, 10:43

Bengt Larsson och Sebastian Sandsten har utsetts till chefredaktör/ansvarig utgivare respektive verkställande direktör för Piteå-Tidningen. Foto: Ylva Forslund

Piteå-Tidningens styrelse har utsett Sebastian Sandsten till vd och Bengt Larsson till chefredaktör och ansvarig utgivare.


Piteå-Tidningens före detta publisher och ansvarige utgivare Matti Lilja lämnade tidningen vid årsskiftet. Då hade han suttit elva år på posten. I april stod det klart att hans nya uppdrag var som kanalchef på Sveriges Radio Västerbotten.

I samband med att tidningschefen lämnade utsåg Piteå-Tidningens styrelse Sebastian Sandsten, tidigare ekonomichef på tidningen, som tillförordnad vd och Bengt Larsson, tidigare redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare, som tillförordnad ansvarig utgivare.

Nu har styrelsen beslutat att de tillförordnade blir ordinarie på sina respektive poster. Därmed lämnar man alltså definitivt systemet med en publisher/tidningschef.

”Sebastian och Bengt har rätt kompetens för uppdragen och vi hoppas och tror på dem”, säger Piteå-Tidningens styrelseordförande Marita Björkman.

Läs också

PT:s tidningschef lämnar efter 11 år

Matti Lilja blir kanalchef på Sveriges Radio

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.