Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag01.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

De tar över på Östran

Publicerad: 16 December 2011, 08:42

Östran och Nyheterna inför en ny modell med dubbelt ledarskap.


Gunilla Persson blir ansvarig utgivare och redaktionschef, Lotta Lindqvist blir chefredaktör och ställföreträdande ansvarig utgivare.

Gunilla Persson har jobbat på tidningen sedan 1990 på ett flertal befattningar. Som redaktionschef får hon ansvar för den gemensamma produktionen och samordningen samt även ansvar för budget och personal.

Lotta Lindqvist, i dag nyhetschef på Nyheterna i Oskarshamn där hon bland annat också vunnit en guldspade för granskningen av det kommunala fastighetsbolaget Byggebo, ska profilera tidningarna så att de ska skilja sig mer från förstatidningarna Barometern och Oskarshamns-Tidningen.

En ödesfråga, säger Sören Björklund, vice ordförande i Östra Smålands styrelse.

Den nya modellen för Östran/Nyheterna menar han är en både modern och modig lösning.

Uppdraget känns skräddarsytt för oss, säger Lotta Lindqvist.

Att inte vara ansvarig utgivare gör ingenting då det ger henne möjlighet att jobba med att utveckla den grävande journalistiken på tidningarna säger hon.

Hon hoppas också själv få göra ett antal grävjobb:

Det är min tanke och förhoppning. Det är den delen som gör det här intressant för mig, säger Lotta Lindqvist.

Hon och Gunilla Persson tillträder sina nya tjänster den 1 februari. Samtidigt blir det ett antal förändringar i tidningen som har koppling till att Östran/Nyheterna från och med då ser sig som en tidning ur ett presstödshänseende. (Läs mer här)

Det gör att vi kan få bättre struktur på tidningarna, bättre ordning på nyheter och feature bland annat, säger Gunilla Persson.

Nuvarande chefredaktören Bo Hedin lämnar tjänsten samtidigt men kommer att finnas kvar för att jobba med ett antal projekt.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.