Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De tar över Allvarligt talat

Publicerad: 20 april 2017, 07:26

David Lagercrantz och Marianne Lindberg De Geer. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I år är det författaren David Lagercrantz och konstnären och dramatikern Marianne Lindberg De Geer som ska svara på och samtala om lyssnarnas tankeväckande frågor i P1-programmet Allvarligt talat.


Ämnen i artikeln:

P1David Lagercrantz

För nio år sedan startade poeten och dramatikern Kristina Lugn programmet Allvarligt talat. Bakgrunden var att hon ville försöka svara på publikens frågor om livet. Frågorna som tagits upp i etern genom åren har ofta varit av existentiellt och filosofiskt slag.

När programserien drar igång i juni är det David Lagercrantz och Marianne Lindberg De Geers tur att försöka besvara lyssnarnas frågor utifrån sina personliga tankar och erfarenheter.

”Eftersom temat i min konst ständigt kretsar kring titeln ‘Jag tänker på mig själv’ ser jag det här som en utmaning i min anda. Något som tvingar mig till eftertanke i frågor som kräver formulering. Samtidigt som frågeställaren får pröva sina funderingar mot mina. Här finns inga rätt och fel”, säger Marianne Lindberg De Geer.

”De frågor som känns mest intressanta att svara på är de jag inte riktigt vet svaret på och som tvingar mig att rannsaka mig själv. Precis som de som lyssnar vill jag lära mig något om mig själv. Jag tror att jag vågar vara hur personlig som helst bara jag känner att min bekännelse bottnar i något allmängiltigt”, säger David Lagercrantz.

Tidigare programvärdar är förutom Kristina Lugn också Märta Tikkanen, PO Enquist, Lena Andersson och Horace Engdahl.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

P1David Lagercrantz

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev