Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De ska leda nyhetsarbetet på Nynäshamns Posten

Publicerad: 16 november 2018, 13:11

Mats WIkman och Julia Engström

Niklas Milberg, Nynäshamns Postens nyhetschef och ställföreträdande ansvarige utgivare, lämnar tidningen efter 26 år. Han ersätts av nyhetschefsduon Julia Engström och Mats Wikman.


Sedan i somras är Julia Engström och Mats Wikman nyhetschefer för Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, Fagersta-Posten och Sala Allehanda. Nu blir de nyhetschefer även för Nynäshamns Posten, vilket innebär att de kommer att vara närmaste chefer för totalt 16 reportrar.

”Jag ser fram emot att få jobba med journalisterna på NP och lära känna skärgårdskommunen bättre. Mittmedia är inne i en spännande fas nu och det ska bli roligt att tillsammans med NP fortsätta driva vår digitala utveckling framåt”, säger Julia Engström.

Kollegan Mats Wikman är också glad över det nya uppdraget.

”Det ska bli enormt spännande att få jobba med det kompetenta gänget på NP! Vi har jobbat tillsammans förr, så jag vet vilken potential de har. Nynäshamn är dessutom en spännande ort i stark tillväxt där den lokala bevakningen verkligen spelar roll”, säger han.

Daniel Nordström, utgivare och chefredaktör för Mittmedias tidningar i Västmanland och Stockholmsregionen, kommenterar:

”För det första vill jag tacka Niklas Milberg för allt han betytt för Nynäshamns Posten genom åren. För det andra är jag mycket glad över att just Julia Engström och Mats Wikman tar över. Julia och Mats är skickliga nyhetscoacher och kommer att få NP:s duktiga reportrar att växa ytterligare.”

Vem som ska ersätta Niklas Milberg i rollen som ställföreträdande utgivare är ännu inte klart.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.