Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De ska få Sverige att skramla

Publicerad: 11 november 2015, 08:44

Kodjo Akolor, Gina Dirawi och Linnéa Henriksson leder årets Musikhjälpen. I år samlas det till klimatet.


Ämnen i artikeln:

Gina DirawiSveriges RadioMusikhjälpen

Den 13-19 december går årets Musikhjälpen av stapeln. Insamlingen, som direktsänds från en glasbur i värdstaden Linköping, pågår under 150 timmar under ledning av Gina Dirawi, Linnéa Henriksson och Kodjo Akolor.

I Musikhjälpen 2015 ligger fokus på klimatrelaterade katastrofer. Temat är Ingen ska behöva fly undan klimatet. De pengar som svenskarna lyckas skramla ihop ska finansiera förebyggande insatser för att fler människor världen över ska överleva och inte behöva lämna sina hem på grund av klimatkatastrofer.

Gina Dirawi var programledare år 2011 och 2012, men har därefter gjort ett uppehåll. Nu ser hon fram emot att vara tillbaka i programledarrollen:

Det känns extremt kul att vara tillbaka till buren. Detta är ett av de få program som kombinerar musik, medvetenhet och engagemang. I den utvecklingen som vi alla genomgår tillsammans under Musikhjälpen-veckan, så utvinns det en otrolig varm och positiv energi som hela Sverige bidrar till.” säger Gina Dirawi i en kommentar.

Linnea Henriksson gör sitt andra år som programledare. Kodjo Akolor, som är veteran i sammanhanget, programleder Musikhjälpen för femte gången.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev