Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

De samlar in julklappar till behövande

Publicerad: 3 December 2015, 12:54

För tredje året i rad genomför Länstidningen Södertälje LT-klappen, en insamling av julklappar för att förgylla julen för fler Södertäljebor.


För tre år sedan noterade vi att ett engagemang började väckas på Facebook. Folk samlade in julklappar och saker överlag till behövande människor som har det tufft. Då väcktes idén att vi skulle samla in julklappar och dela ut i vårt utgivningsområde, säger LT:s nyhetschef Lillan Hedlund.

LT tog kontakt med Svenska Kyrkan och Pingstkyrkan och tillsammans inleddes ett samarbete där LT samlade in julklapparna och församlingarna delade ut dem. Vid kyrkans julaftonsfirande delas sedan julklapparna ut tillsammans med en julkasse med mat. Klapparna delas också ut på härbärgen, till nyanlända och på kvinnojourer.

Många tänker på barnen men klapparna går också till utsatta vuxna, till exempel hemlösa och narkomaner. Vi gjorde det här lite spontant första året men nu kan vi inte sluta. Så länge behovet finns kommer vi att fortsätta och tyvärr växer ju bara klyftorna i samhället.

Alla boende i Södertälje och Nykvarn kan bidra med julklappar. I år pågår insamlingen till den 14 december. Förra året samlades det in 2400 julklappar.

Hur många kan ni samla in i år?

Förra året slog vi rekord, det var jätteroligt. Men jag är glad för varenda klapp som kommer in. Folk vill verkligen bidra och hjälpa till. I år är initiativen i stan många fler, men det är bara roligt förstås. Ju fler initiativ ju bättre jul kanske många får, säger Lillan Hedlund och fortsätter:

Många barn tar av sina egna pengar och går och köper en julklapp till jämnårig som kanske annars inte skulle ha fått någon julklapp.

Länstidningen genomför initiativet tillsammans med Pingstkyrkan, Södertälje församling, Telge tillväxt, SSK. Ådalskolan i Järna och Hölö-Mörkö församling samlar också in julklappar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.