torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De kan vinna TT:s stora fotopris

Publicerad: 23 oktober 2014, 10:17

Fotograferna Elis Hoffman, Maja Daniels och Simon Berg är nominerade till TT:s Stora Fotopris 2014.


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


- Elis Hoffman är nominerad med Fading, bilder som blivit visuella meditationer över livets skörhet och förgänglighet. ” Han fascineras av hur erfarenheter formar vår existens. Bilderna är fotograferade på platser han inte tidigare besökt och personerna på bilderna är människor han aldrig tidigare träffat, främlingar. Dessa människor och platser utgör vitala delar av en mycket personlig resa. Se bildspelet nedan.”
- Maja Daniels är nominerad med River Valley Vernacular/Älvgalen. ”Älvdalen anses vara både mystiskt och annorlunda, främst på grund av deras unika språk Älvdalskan, som har rötter i Vikingarnas fornnordiska. Daniels bidrag skildrar detta unika kulturarv och dokumenterar hur man lokalt försöker få en ny generation att engagera sig i, och rädda, sin egen kulturhistoria. Bidraget en personlig berättelse någonstans mellan verklighet och myt, historia och nutid fokuserar på den rådande generationsväxlingen, där förhandlingar och spänningar mellan modern livsstil och tradition är en viktig men ofta osynlig nutida kamp som utspelar sig långt från de större städerna.”
- Simon Berg är nominerad med Stilleben som är en skildring av det stora i det lilla. ”Det handlar om de små sakerna som skriker högt. Om vardagliga ting, överallt omkring oss, och deras magiska förmåga att visa oss hur världen är beskaffad. Och om hur även ett hårt material så småningom slits ner och försvinner”.

Se deras bilder här:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev