Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

De kan vinna Stora journalistpriset

Publicerad: 1 november 2011, 10:19

Alla nomineringar till Stora journalistpriset:


Ämnen i artikeln:

Stora Journalistpriset

Årets Berättare:

Amanda Glans och Erik Hedtjärn, Tredje Statsmakten för P1, Sveriges Radio

Nominerade för Partiledaren en dokumentär om Juholts väg till makten. Motivering: För att med journalistisk intuition och nyfikenhet ha tecknat ett unikt porträtt av Håkan Juholt och hans väg till makten.

Agneta Bernárdzon, Sveriges Television

Nominerad för dokumentärfilmen Kapten Nemos barn. Motivering: För sin skildring av hjärtslitande förväxlingar av nyfödda barn som får oss att undra hur många fler som har drabbats.

Anders Bengtsson, Offside

Nominerad för Offside-reportaget You Must Win. Motivering: För berättelsen om ett av världens fattigaste länder som sätter sitt framtidshopp till en svensk fotbollstränare.

Årets förnyare:

Johanna Koljonen, frilans och Sofia Mirjamsdotter, frilans

Nominerade för twitterkampanjen #prataomdet. Motivering: För att ha gjort det privata allmängiltigt och fått en hel värld att prata om det.

Johanna Bäckström Lerneby, Linda Kakuli, Peter Bagge och Mikael Pettersson, Sveriges Television

Nominerade för Fas 3-bloggen. Motivering: När sekretessen hindrade granskningen kom publiken till hjälp med research och människoöden som förde bevakningen in i en ny fas.

Anette Novak, Norran

Nominerad 2011 i kategorin Årets Förnyare för sitt arbete med Norran och Norran.se. Motivering: För att ha byggt en relation med läsarna bortom kommentarfältens näthat, och gjort tidningen till det dominerande lokala sociala mediet.

Årets Avslöjande:

Mats Deland, Henrik Brandão Jönsson och Fredrik Quistbergh, TV4

Nominerad för Kalla Fakta-reportaget Sanningen om Sommerlath. Motivering: För att modigt och balanserat ha gått till botten med familjen Sommerlaths nazistiska historia.

Karin Mattisson och Marianne Westman, Sveriges Television

Nominerade för Uppdrag Granskning-reportaget Vård utan gränser och Skönhetsresan. Motivering: För att utifrån ett förstört människoliv ha blottlagt en total hänsynslöshet i medicinsk turism.

Malin Olofsson och Daniel Öhman, Sveriges Radio

Nominerade  för radioserien och reportageboken Matens Pris. Motivering: För att de avslöjat det orimligt höga pris som djur, människor och miljö betalar för vår billiga mat.

Läs mer på www.storajournalistpriset.se.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Stora Journalistpriset

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.