Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökMedievärldens arkiv

De kan vinna Stora Journalistpriset

Publicerad: 4 November 2014, 10:45

Se vilka som är nominerade i Stora Journalistprisets kategorier Årets avslöjande, Årets berättare och Årets Förnyare:


Ämnen i artikeln:

Stora Journalistpriset

Årets avslöjande

En skola för alla, Uppdrag Granskning, Axel Gordh Humlesjö, Henrik Bergsten, Ali Fegan och Kepa Arizala. Juryns motivering: ”För att de i en berörande granskning av samhällets klassutrymmen har bevisat hur valfriheten leder till att barn väljs bort.”

SD och näthatet, Expressen och Researchgruppen, Christian Holmén, David Baas, Martin Fredriksson och My Vingren. Juryns motivering: ”För att de med banbrytande men kontroversiella metoder har röjt hatets nätverk och visat nolltoleransens rätta ansikte.”

Mannen som slutade ljuga och kvinnan bakom Thomas Quick, Dan Josefsson och Jenny Küttim. Juryns motivering: ”För att de med höjd i berättandet och djup i researchen har tagit sig in i samhällets mest slutna rum och gjort ett stort avslöjande större.”

Årets berättare

Fanny Härgestam för Det här är vår tid. Juryns motivering: ”För ett envetet reportage som förvandlar tillkomsten av en ny konstitution till en närgången och gripande thriller.”

Camilla Johansson och Helene Näslund, UR, för Sverige sviker. Juryns motivering: ”För ett storslaget filmiskt berättande som med respekt låter oss komma andäktigt nära barnen som skolan svek.”

Måns Mosesson, P1 Dokumentär, för Rädda Sverige. Juryns motivering: ”För att nyfiket och respektfullt ha lyssnat, och i rätt tid ställt rätt frågor, till det rädda Sverige.”

Årets förnyare

#kandulova satsningen inför valet, MittMedia, Carl-Johan Bergman, Anders Härén och Hans Lindeberg. Juryns motivering: ”För att de gav läsare i 52 kommuner ett enkelt verktyg att sätta dagordningen för den lokala journalistiken och ställa politikerna mot väggen.”

Min flykt, P1 Dokumentär, Sveriges Radio, Silan Diljen. Juryns motivering: ”För att hon tillsammans med publiken påbörjat skrivandet av ett nytt kapitel i den moderna svenska historien.”

Viralgranskaren, Metro, Jack Werner, Linnéa Jonjons och Åsa Larsson. Juryns motivering: ”För att de skapat en genial metod för att avslöja vad som är myt och vad som är verklighet i den virala världen.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Ämnen i artikeln:

Stora Journalistpriset

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.