Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

De kan vinna MegAward 2015

Publicerad: 13 februari 2015, 09:28

Priset till årets förnyare inom mediebranschen delas ut för tredje gången i år. Kandidaterna är:


Henriette Zeuchner

Juryns motivering:Henriette Zeuchner är en innovatör som brutit ny mark i medielandskapet gång på gång. Med tjänsten Verbum Novum driver hon idag en av de snabbaste digitala omvandlingarna av ett svenskt mediebolag. Hon står för en inspirerande tjänsteutveckling som ligger nära läsarna och ett tydligt värdeskapande såväl för målgruppen som för mediebranschen.

Omni

Juryns motivering: Omni har på bara ett år förändrat hur 100 000-tals svenskar läser nyheter. Genom att samla alla mediers nyheter och perspektiv på ett ställe, vilket ger snabb nyhetsöversikt och unik fördjupning är Omni en innovation för nyhetsläsarna. Omni inspirerar och visar vägen genom att frigöra förnyelsekraften när IT och redaktion arbetar sida vid sida och utvecklar produkten tillsammans med läsarna.

Viralgranskaren

Juryns motivering: Viralgranskaren moderniserar journalistikens grundverktyg i en tid där sanningar sprids som en löpeld oavsett om de är sanna eller inte. Ett viktigt initiativ av Metro som skapar värde här och nu samt lyfter upp en viktig fråga på dagordningen. Viralgranskaren har på mycket kort tid blivit en institution på nätet och slagit hål på många falska nyheter som spridits i sociala medier.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.