Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

De kan bli Årets Gratistidning

Publicerad: 5 Februari 2014, 08:18

Ska titeln Årets Gratistidning hamna i Skåne, Nacka eller Borås? I slutet av mars kommer svaret.


Tre tidningar är nominerade till utmärkelsen Årets Gratistidning, en tävling som arrangeras av Gratistidningarnas föreningen.

De nominerade är:

Akhbar Skåne

Juryns motivering: En tidning som tänker nytt och visar stort mod när det gör något få andra tidigare har gjort. Ser en kommersiell möjlighet hos en ny läsargrupp och har redan hittat en ny marknad bland annonsörerna. Såväl små lokala handlare som stora företag gör nu annonser exklusivt för Akhbar. Relevant och spännande redaktionellt innehåll.

Nacka Värmdö Posten

Juryns motivering: En klassisk gratistidning som bara blir bättre och bättre. Bjuder likt en traditionell lokaltidning på ett brett innehåll med både lokala nyheter, nöje, kultur, sport och insändare/ debatt. Stor relevans för läsarna; ger en bra bild av vad som händer i Nacka-Värmdö. Dessutom snyggt och fräscht förpackat.

Xtra Borås

Juryns motivering: För en tidning som vågar ta ut svängarna. Xtra Borås har en tydligt definierad ung målgrupp och skapar ett relevant innehåll som berör just de läsarna. Redigering och presentation är i toppklass och bland det bästa vi sett i svenska gratistidningar. Modernt, fräckt och mycket yrkesskickligt.

Vem som vinner avslöjas på Gratistidningarnas branschdagar den 28 mars.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.