Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De kan bli Årets Gratistidning

Publicerad: 6 mars 2017, 12:00

Det kommer att bli nio vinnare i tävlingen Årets Gratistidning. Vilka det blir står klart den 31 mars. De nominerade är: (KORRIGERAD)


Årets Gratistidning:

Västerås Tidning

”Genom att med tvådagarsutgivning och satsning på tilläggsprodukter som magasinen ”Business” för affärsläsarna och ”Kvinna” för kvinnliga läsare har Västerås tidning visat mod att expandera utanför den traditionella gratistidnings-boxen.”

Umeå Tidning

”Umeå Tidning har en struktur som är lätt att vänja sig vid och en mix och en journalistik som ger tidningen en känsla av angelägen nyhetstidning.”

Södermalmsnytt

”Det är en utmaning att skapa lokal journalistik i en huvudstad. Genom en blandning av ”snackisar” och nyheter, ofta med en konverserande, men aldrig inställsam, ton har tidningen antagit utmaningen och lyckats bli en angelägenhet för invånarna i Stockholms största stadsdel.”

Årets Kampanj:

Din Lokaltidning i Sandviken Sundsvall

”Fastighetsbyrån i Sandviken som leds av Gustav Björkman bytte huvudmedie för sin lokala annonsering till Gratistidningen under 2014 och säger:
– Vi ökade vår förmedling med 25% under 2015 och 10% under 2016. Vi har ju gjort andra marknadsinsatser plus att mäklarna har blivit vassare också, men annonsering hos Din Lokaltidning i Sandviken har varit en viktig pusselbit i vår ökning.”

Lokaltidningen Kristianstad

”I nativeannonserna skulle invånarna få ta del om allt från hur Attendo väver samman dåtidshistoria med nutidshistoria (äldreboendet växer fram på klassisk kulturmark), hur teknik blir en del av äldreboendes vardag genom smarta bygglösningar, hur en referensgrupps åsikter kan inkluderas i ett nytt storbygge.”

Örebroarn

”2013 saknade Världens barn en lokal mediapartner.  Örebro som stad bidrog då med näst minst pengar per person i hela Sverige. Örebroar´n blev mediapartner och bestämde sig för att satsa ordentligt på uppdraget. En bred kampanj drogs igång där både säljavdelningen och redaktionen var involverade. Den stora räckvidd som Örebroar´n kan leverera skapade helt nya förutsättningar för att få fart på insamlingen. Resultatet lät inte vänta på sig utan Örebro gick som en raket från botten till att bli den näst mest generösa staden.”

Årets Lokalsajt:
Sigtunabygden.se
Stockholmdirekt.se
Nvp.se

Årets initiativ:
Norrköping-Magazinet
(Magentus Tabloid)
Umeå Tidning
(Crosspaketet)
Västerås Tidning
(Tidningen Kvinna)

Årets foto:

Markbladet

Nacka Värmdö Posten

Umeå Tidning

Årets Etta:

Umeå Tidning

Västerås Tidning

Sigtuna-bygden

Årets reportage

• Personporträtt:

Lokaltidningen ”Min ovanliga diagnos”

Umeå Tidning ”Clownen Bibbi livar upp där döden ständigt är närvarande”

Tidningen 7 ”Att hitta hem långt bort”

• Politik, samhälle & näringsliv

Tidningen 7 ”Vi reser till Auschwitz”

Svenljunga Tranemo Tidning ”Starkast är drömmen om att få arbeta inom sitt yrke här i Sverige”

Södermalmsnytt ”Vintertullen – den perfekta stormen”

• Sport, kultur & nöje

Markbladet ”Mellobevakningen”

Nacka Värmdö Posten ”Birgittas bullar favorit i år igen”

Bromma Tidning ”FK Bromma först i världen”

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News