Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De får ta emot Natur & Kulturs stipendier

Publicerad: 6 september 2018, 09:02

Årets stipendiater är Lena Lind Palicki, Gustav Nilsonne, Björn Hedensjö och Ulrika Björkstén.

Journalisterna Björn Hedensjö och Ulrika Björkstén tilldelas Natur & Kulturs populärvetenskapliga arbetsstipendier för att djupdyka i ämnena skärmtid respektive aktuell genteknik.


Journalisten, författaren och psykologen Björn Hedensjö tilldelas Natur & Kulturs populärvetenskapliga arbetsstipendium för att göra en podcastserie som djupdyker i ämnet barn och ny teknik. Frågor han ska utgå från är; Hur ska vi förhålla oss till barn och ny teknik? Vad är rätt, vad är fel och vad säger forskningen om saken? Podcasten kommer att gå under namnet Skärmtid.

Vetenskapsradions chef Ulrika Björkstén, som också är filosofie doktor i fysikalisk kemi, har tilldelats ett arbetsstipendium. Kommande läsår ska hon vara på Visiting Fellow på Clare Hall vid universitetet i Cambridge för att undersöka kartläggningen av den mänskliga arvsmassan samt dess medicinska, sociala och etiska konsekvenser. Utvecklingen av den aktuella gentekniken kommer hon sedan att beskriva och problematisera i en bok.

Utöver Björn Hedensjö och Ulrika Björkstén tilldelas forskarna Lena Lind Palicki och Gustav Nilsonne varsitt populärvetenskapligt arbetsstipendium.

Natur & Kulturs populärvetenskapliga arbetsstipendium delas i år ut för tredje gången. Syftet är att möjliggöra spridning av forskning till allmänheten.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.