Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

De får ta emot årets sörmländska journalistpriser

Publicerad: 15 Augusti 2018, 05:52

Journalistförbundets Sörmlandsdistrikt prisar journalister på Strengnäs Tidning för sin skolbevakning och journalister på Södermanlands Nyheter för sitt nyskapande. Mathias Ståhle får ta emot hederspriset.


Ämnen i artikeln:

Södermanlands Nyheter

Camilla Lillsebbas, Otilia Bogen, Lars Kilström och Joakim Serrander på Strengnäs Tidning prisas med 2017 års journalistpris för sin intensiva och långvariga bevakning av nedläggningen av flera skolor i kommunen.

”Bevakningen av skolnedläggningarna är ett skolexempel på hur bra resultatet kan bli av ett vardagligt, idogt journalistiskt arbete”, står bland annat i motiveringen.

Journalistförbundets Sörmlandsdistrikt uppmärksammar också Lasse Ringdahl och Magnus Sjöberg på Södermanlands Nyheter för sitt nyskapande. Det för sin artikelserie om Nyköpings gästabud 1317.

Utöver det har Mathias Ståhle, tidigare på Eskilstuna-Kuriren i dag på Svenska Dagbladet, utsetts till hedersprismottagare för sin uppmärksammade granskning Den Svenska trollfabriken.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Södermanlands Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.