Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De får Sveriges Radios språkpris

Publicerad: 16 november 2017, 07:07

Abdelaziz Maaloum, Arabiska redaktionen. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Priserna går i år till Mats Ottosson, Naturmorgon i P1 Anders Hildemar Ohlsson, P4 Stockholm och Abdelaziz Maaloum, Radio Sweden.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Prismotiveringarna lyder:

Riksprogram: Mats Ottosson ”en luppförsedd och språkodlande naturtillgång, som med silvrig skärpa, finurlighet och perfekt prosodi stimulerar lyssnarnas förundransmuskler”

Lokala program: Anders Hildemar Ohlsson ”en formidabel Ekenskis, som flanerar i både fält och formulering och förgyller stockholmarnas morgon med målande näbbklyveri”

Program på andra språk: Abdelaziz Maaloum: ”en språkkonstnär med polyglott palett, som med bildrika synonymer och pricksäker grammatik skapar en gränslös arabiska”

Om Sveriges Radios språkpris:

Språkpriset har delats ut sedan 1987 och ska enligt stadgarna ”främja det talade språkets utveckling”. 2001 utökades priset till två, varav ett går till medarbetare som gör lokala program och det andra till medarbetare som gör riksprogram. Sedan 2014 finns även ett tredje pris, som går till en medarbetare som gör program på andra språk än svenska. Språkpriset är på vardera 20 000 kronor, tillsammans med diplom och ära. Priserna delas i år ut 6 december.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev