Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De får Stora Radiopriset

Publicerad: 10 november 2017, 07:23

Cecilia Düringer, Christer Jungeryd och Kerstin Behrendtz. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio, privat och Stina Ivansson

I går kväll delade Radioakademin ut branschpriset Stora Radiopriset 2017. Här är årets tre pristagare:


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Årets rookie 2017: Cecilia Düringer, programledare P3 Historia
Motivering: ”Hon tog steget från ett trettiotal åhörare i ett klassrum till en publik på över miljonen i en podd som gjort en enastående och snabb resa. På sitt sakliga och samtidigt lågmält humoristiska sätt levandegör hon historiens stora personligheter till en kunskapstörstande publik i podden P3 Historia. Radioakademins pris Årets rookie 2017 går till Cecilia Düringer.”

Radioakademins hederspris 2017: Christer Jungeryd
Motivering: ”Han är en brobyggare och länk mellan två poler i radiovärlden. Han var en sann pionjär inom den kommersiella radion, fortsatte sedan med eget produktionsbolag som i många år levererat produktioner till public service-radion. Han har med en fantastisk förmåga enat en turbulent och spretig bransch, alltid med radions bästa för ögonen. Han är kreativ, diplomatisk och bästa tänkbara lyssnare som under alla år hjälpt nya, unga personligheter att lyckas inom radiomediet. Radioakademins hederspris 2017 går till Christer Jungeryd.”

Radioakademins hederspris 2017: Kerstin Behrendtz
Motivering: ”I snart ett halvt sekel har hon med sin musikaliska fingertoppskänsla tjänat den svenska musikpubliken. År, månader, dagar och timmar där hon delat med sig av sin kunskap och underhållit Sverige. Outtröttlig, nyfiken, noggrann och lojal har hon stått i musikhändelsernas centrum. Som kvinnlig förebild kan hennes gärning inte överskattas. Hon är en del av det svenska musikundret och Sveriges Radios okrönta musikdrottning. Radioakademins hederspris 2017 går till Kerstin Behrendtz.”

Stora Radiopriset delas ut årligen av Radioakademin. Pristagarna utses av Radioakademins styrelse som består av 18 ledamöter från radiobranschen.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev