fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

De blir reportagechefer på Ekot

Publicerad: 30 oktober 2014, 08:16

Thomas Björkman blir ny chef för reportergruppen Politik och Helena Giege chef för reportergruppen Samhälle.


AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


Thomas Björkman kommer närmast från Studio Ett, där han varit chef sedan 2008, han har tidigare varit reporter och producent på P1-morgon och nyhetsreporter på Ekot, Dagens Nyheter, TT och FLT.

”Nu gör vi om på Ekot och bland mycket annat kommer vi både förstärka och bredda den politiska bevakningen. Jag ser fram emot att leda en resursstark grupp, som kommer att jobba med politikbevakning, både traditionellt och på helt nya sätt”, säger Thomas Björkman i ett pressmeddelande.

Helena Giege har varit producent på Studio Ett sedan mitten av 90-talet. De senaste tre åren har hon arbetat med utveckling av interna utbildningar i Sveriges Radio och varit projektledare för en ettårig biståndssatsning i Tunisien, där Sveriges Radio är med och utvecklar radiojournalistik.

”Att få vara med när Ekot moderniseras, att bygga nya idéer och tilltal tillsammans med några av Sveriges bästa journalister, den festen vill man ju inte missa”, säger Helena Giege i pressmeddelandet.

Ekots nya organisation ska vara fullt genomförd 12 januari 2015. Reportagecheferna sorterar under Per Eurenius som blir inrikeschef med ansvar för redaktionens reporterorganisation.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev